top of page
Loods-K-7-1024x595.jpg
Dinsdag 21 november 2023

HET PROGRAMMA

We beginnen het event met een onmisbaar onderdeel voor iedere medewerker van een woningcorporatie. Na de lunch starten we de door jou gekozen masterclass. Hieronder lees je waar je uit kunt kiezen. We sluiten af met een netwerkborrel.

10:30 uur - 12:00 uur

EHBO ‘Eerste Hulp Bij Ontwikkelingen in het Huurrecht’

Voor iedereen

Er wordt nogal wat op ons afgevuurd als het gaat om nieuwe regelgeving. Wat raakt nu precies de corporatie werkelijk? En hoe handelen we? Waar pas ik iets aan en waar houd ik mijn koers? Jij gaat naar huis met 10 onmisbare en essentiële tips.

De masterclasses

13:00 uur - 14:30 uur

Contracteren kun je leren

Veranderingen in wet- en regelgeving en rechtspraak maken het soms noodzakelijk om je contracteringsstrategie te herzien. Het hoe en wat gaan wij je vertellen. Wat zijn de actualiteiten? Hoe vertaal je dat naar contracten en voorwaarden die je moet actualiseren? 

Proces bij renovatie en (groot)onderhoud

We staan voor een flinke verduurzamingsopgave maar vergeet niet dat er ook (achterstallig) onderhoud moet worden aangepakt. Beide type werkzaamheden kennen een andere (juridische) route maar kunnen ook samenlopen. De juridische kaders vertalen wij voor jou naar een werkproces tijdens deze masterclass.

Stappenplan aansprakelijkheid van de verhuurder en huurder

Het bestaan van een gebrek of de discussie daarover kan een aansprakelijkstelling door de huurder als gevolg hebben. Soms is dat onterecht. Moet een corporatie altijd betalen? En wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van aansprakelijkheid van de huurder? Jij leert maatschappelijk vermogen binnenboord te houden. 

Special voor juridische professionals 

Hoe laat jij je opleiden als juridische professional bij een woningcorporatie? Laat ons daarbij een rol spelen. Samen doorlopen we nieuwe wetgeving en actuele rechtspraak in relatie tot de verschillende processen bij woningcorporaties.

14:30 uur - 16:00 uur

Netwerkborrel

Ontmoet andere corporatiemedewerkers uit het hele land. Dit is jouw kans om collega's te ontmoeten, kennis te delen en je netwerk te vergroten.

_edited.jpg

Mis het niet! 

Hét juridisch WOCO Event

Overzie jij het nog? 

bottom of page